Nieuws
 
Laatste nieuws
Persberichten
Beurzen
RSS-Feed
 

RSS-Feed

 

RSS-feeds van C-MOL
Hier vindt u de RSS-feeds van C-MOL. RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u ervoor zorgen dat als C-MOL een artikel toevoegt aan de site over onderwerpen die u interesseren, u een automatische waarschuwing krijgt. Om het stuk te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig. Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Waarom is RSS handig?
RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor u is en vervolgens doorgaan naar de volgende site.

Wat heeft u nodig?
U kunt de RSS-feeds van C-MOL op verschillende manieren lezen. De nieuwe versies van internetbrowsers als Internet Explorer en Mozilla Firefox kunnen rss-feeds weergeven. Dat geldt ook voor de e-mailprogramma's Microsoft Outlook en Mozilla Thunderbird. U kunt ook een apart programma installeren. Voorbeelden van gratis RSS-programma’s zijn Feedreader en Newsgator. Nadat u het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via de volgende stappen:

  • Ga naar File boven in het menu.
  • Klik vervolgens Open RSS Feed.
  • Vul de URL in van de rss-feed.
  • Vink de box voor Subscribe to feed aan.
  • Klik vervolgens op OK.

Als u geen programma wilt installeren, kunt u RSS ook online lezen met behulp van bijvoorbeeld Bommie, (gratis, geen registratie, Nederlandstalig, alle feeds van C-MOL overzichtelijk bij elkaar), Bloglines (gratis registratie, Engelstalig), Nieuwstijger (gratis, geen registratie, Nederlandstalig) of Google Reader. RSS-feeds kunt u vaak herkennen aan een RSS/XML logo:


Abonneren op RSS-feeds van C-MOL
Blijf realtime op de hoogte van C-MOL met onze RSS-feed. Om de C-MOL-feed toe te voegen aan uw reader maakt u gebruik van de volgende url: